2011. január 2., vasárnap

igafórum - tesók között a neten...

Egy barátom ma este hívta fel figyelmem egy általam rég elhagyott témára a híres-nevezetes keresztyén fórumon, az igeforum.com-on. A következő órák krónikája következik itt: egy 21. századi boszorkányégetés.

Az elfogadás és szeretet portálja

Az evolúció vagy teremtés című topikban kezdődött a "csirkefogó" nyakoncsípése. András nevű felhasználóról van szó, aki korábban már többször figyelmeztette a fórum moderátorait, hogy vegyenek vissza az arcukból. Igaz, nem a témához kapcsolódó volt az írás, de mindeddig az ilyesfajta szövegeket áthelyezték a megfelelő topikba. Ma máshogy történt. Hozzászólása a következő volt:

Üdv Yeva

Ne szurkálódj(ingereld, provokáld) azokkat, akikkel nem értünk egyet. Ha úgy gondolod, hogy az Ő stílusok nem megfelelő ,akkor a TE stílusod ne legyen olyan, amit bírálsz, bár ha szurkálódás van, akkor nem csodálom ,hogy a stílusuk nem lesz makulátlan.

Ennek ellenére elég normálisnak látom mind berci mind bubuka viselkedését*, leszámítva azt, hogy érződik rajtuk az a fajta értetlenség, ami mi részünkről az ő irányukba is van főleg a hívő evósok irányába.

*-leosztottad bercit a másik topicban , holott jó dolgot írt. Megy a keresztény biznisz évszázadok óta sózzák a felesleges és hiábavaló portékájukat mind a hívőkre mind a hitetlenekre, mint valami bazárban az árúsok..Utálatos dolog, üzérkedés az IGÉVEL...
by András

Úgy tűnik yevának itt betelt a pohár. Infaustus blogján olvashatjátok, hogy mi lehetett a háttérben. Minden esetre, a "kedves" hölgy nem tudta fékezni indulatait. Elkezdődött a moralizálás és a szkander:

Aki most is belém-kötött, az te vagy András, pedig már észrevehetted volna, hogy a te hozzászólásaidra nem szoktam reagálok; csak épp végigfutok rajtuk "kötelességből"; nem szoktam belemélyedni, ha nincs ellene kifogásod.
De arra viszont most megkérlek, hogy nekem te ne oszd az észt, csak akkor ha én osztom majd neked; akkor visszareagálhatsz.
Okés?
by yeva
A magyar nyelv szabályaitól most had tekintsünk el.  Mindössze az utolsó gondolat csűrcsavaros logikájára hívnám fel a figyelmet. Érdekes megfigyelni, hogyan fut bele valaki a saját tőrébe. Had tanuljunk belőle...

A per...

Az igafórum rendelkezik egy chates felülettel, amin a felhasználók megoszthatják gondolataikat. Ez a virtuális főtér, ahol már készen állt a máglya, csak a gyufára vártak. A csípős nyelvű menyecske hamar alá is gyújtott! Csak néhány izgalmasabb mozzanatot emelnék ki a beszélgetésből, a teljes szöveget (már annyit amennyit elcsíptem belőle) itt találhatjátok. (A '...' a kihagyott szövegrészeket jelöli.)

yeva: mert ha nem hagyod abba
yeva: soha vissza nem jösz örökre kitiltlak
yeva: vetted?
_András_: Ha erec ezt megengedi ,akkor immár tiéd a blog
_András_: illetve a forum
_András_:
_András_: és ezt sajnálnám azért
clio: ne már!!!
_András_: mert igazságtalan lenne
yeva: hagyd abba
yeva: gyere privibe, András
yeva: és mint modi szólítalak erre
...
_András_: Érdekes
_András_: megtűrnétek a hitetlent, más vallásút, de engem meg nem, csak mert szolok a moderátoroknak
_András_: ejha
_András_: :D
yeva: azt mondtam hagyd abba!
...
yeva: egy ilyen neveletlen gyereket még nem láttam
yeva: és többször hívtam privibe
yeva: de azért sem jött
yeva: itt vezette le ámokfutását
yeva: de jó, hogy vége
erec: Igen, megérdemli az egy hét tiltást
...
clio: Én nem ismerem Andrást de biztos hogy indokolt volt?
erec: Igen
yeva: igen
yeva: ha nem ismered
erec: Maximálisan
yeva: akkor miért szólsz bele?
...
erec: annyira beiindult
yeva: jaa
yeva: ahogyan szokott
yeva: nem akarom megvádolni semmivel
yeva: de köztudott
yeva: kik szoktak így csinálni
erec: Évi! Evobol töröltem
erec: András utolsó írását
...
yeva: ezekután határozottan merem állítani
yeva: ez a gyerek most nem volt józan
erec: Teszt
yeva: ennyi
erec: nem
erec: Végére bekattant nagyon
yeva: remélem nem komoly a baj
erec: ez van
naomi: huuu,még ennyi tesót nem láttam itt a cseten:)

Kedves (ahogy szólítjátok egymást) igafórumosok. Egy Hofi-idézettel szeretném zárni: Anyukaaaa, ha ébren van mért alsziiik?!