2011. május 16., hétfő

Az enyém nagyobb!

Kezdem azt hinni hogy egy általánosan elterjedt jelenséggel állok szemben. Az történt ugyanis, hogy ma reggel utaztam haza munkából a buszon. Épp vége lett az előadásnak, amit a mobiltelefonomról hallgattam, és következett egy olyan dal, amihez nem volt kedvem, így elővettem a telefont a zsebemből, hogy leállítsam. Mellettem egy korombeli srác ült. Nem lepődtem meg azon amit tett, egy ideje már megfigyeltem, hogy a fiatal srácok nagy százaléka így cselekszik. Igen, ő is elővette a telefonját, stílusosan kicsúsztatta, megnyomott rajta két-három gombot, komótosan, majd ugyanúgy visszacsúsztatta és zsebre vágta.

Na, ez meg mi?

Korábban már magamon is észrevettem, hogy néha egy korombeli férfi mobilja az enyémet is előcsalja a zsebemből. Mit csinálunk? Mit bizonyít egy mobiltelefon? Biztonságot ad? Egyelőre nem értem a jelenséget. Ötleteke?

4 megjegyzés :

  1. A mobiltelefon sokaknál már státusszimbólum. Mint az autók, vagy régen a cipő. Versengünk, hogy mutassuk általuk, vagyunk valaki.

    Engem a telefonok nem érdekelnek, viszont mások tetoválását mindig megnézem. De azért a sajátom nem mutogatom nekik feltűnően. :]

    VálaszTörlés
  2. Keresztények között így megy ez:

    http://www.nakedpastor.com/2011/05/18/size-matters/

    VálaszTörlés
  3. yeah, nekem is ez a bejegyzés jutott eszembe...

    VálaszTörlés
  4. Emlékszem, az 1990-es évek végén mekkora státusz-szimbólum volt a mobiltelefon,-még a legegyszerűbb teló is! (A percdíjak is nagyon drágák voltak,nem csak a készülékek.)Akinek valamilyen mobilja volt,az menő ember volt,vagy nagyon elszántan spórolt. Ma már az sem ritka,hogy hajléktalannak van mobiltelefonja. Ma már a "smartphone" a sláger... változnak az idők. Szerintem az igazán szabad ember megszabadult a mobiltelefontól: http://www.hir24.hu/szines/127667/putyinnak-nincs-mobilja-.html

    VálaszTörlés