2012. május 1., kedd

Ha május 1-je, akkor Camping

Részlet Harold Camping leveléből: "Rádöbbentünk, hogy azoknak
az embereknek, akik próbálták figyelmünket felhívni
arra a bibliai kijelentésre, hogy: 'Azt a napot viszont,
vagy az órát senki nem tudja' (Máté 24, 36 és Márk 13, 32),
igazuk volt a versek értelmezésében,
míg a Family Radio tévedett."
Ősszel írtam arról, hogy a nagyszabású világvége, melyet Harold Camping és követői május 21-re hirdettek, elmaradt. Nem egészen egy év telt el azóta, és bizony sokminden változott a Family Radio és Campingék házatáján. Ahogy ősszel beszámoltam róla Camping számítási hibákra hivatkozva 2011. október 21-re datálta az újabb világvégét. Eltelt az ősz, a tél és most tavasz végéhez közeledünk, de nem történt semmi, azon kívül, hogy emberek ezrei maradtak hoppon, egyesek munka vagy biztosítás nélkül. 2012. márciusában a 90 éves próféta újabb levelet írt, közben a korábbi "jóslatok" eltűntek a Family Radio honlapjáról. 
Márciusi levelében Camping beismeri, hogy tévedett, és hogy nem tudta kiszámolni a világvégét, bár szerinte megérte a dolog, mert emberek millióinak sikerült a figyelmét felhívnia a Szentírásra és a benne foglaltakra. Hagyjuk meg az öreget ebben a hitben. A bocsánatkérés megvolt, mi meg túléltünk egy újabb világvégét.

2 megjegyzés :

  1. ... és akkor bizakodva nézhetünk az idei december elé, amikoris a maja naptár szerint(?) lesz vége a világnak. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Sajnos" ez is gyanus... December 21-én csak egy új ciklus kezdődik el a maja naptárban, amit a maják inkább nagy piálással és kibelezéssel ünnepelnének, mintsem világvégével. A maja naptár szerint a 4772 október 13-a sokkal valószínűbb világvégedátum. Mi megnyugodhatunk.

      Törlés