2010. április 24., szombat

előétel

I love the sweet smell of dawn -
our unique daily opportunity to smell time,
to smell opportunity -
each morning being, a new beginning.
~Terri Guillemets

Azok részére írom ezt a bejegyzést akik keveset tudnak rólam.
Utolsó éves biológustan hallgató vagyok Kolozsváron, és a reggeleimet az utcán töltöm. Ez annak köszönhető, hogy lapkihordással keresem a betevőt. Van egy nagyon fontos következménye ennek a munkának. Az embernek van négy szabad órája hajnalban, mikor gyakorlatilag magával lehet. Egyedül, róva a város utcáit, miközben egy már automatizált robotmunkát végez. Unalmasnak tűnik, de lehet okosan csinálni!

Változatos a programom. Segítségemre van az mp3 lejátszóm és egy jó könyv.
A lejátszónak nagy hasznát lehet ám venni! Több hangoskönyvet is "kiolvastam" már séta közben. Mostanság pedig Feri atya előadásait élvezem. A jó könyvre a monotonság elkerülése végett van szükség. A buszon szoktam olvasni, most épp A viskó-t, de tervben van a Gyűrűk Ura második kötete is, ha addig kihúzom még a szakmában. Előszokott az is fordulni, hogy lényegi információra épp nincs kedvem. Ilyenkor zenét hallgatok. Mikor pedig végleg megcsömörlöttem a zajtól, a beszédtől, akkor kiveszem a fülhallgatókat.

Városi zajok. A reggel zajai. Kutyák ugatnak. Autók zúgnak el melletted. Jó reggelt kívánnak az emberek. Néha mosolyognak, legtöbbször semleges az arcuk. Van hogy szembe jön veled egy lány vagy egy srác. Suliba siethet. Szempárbajt vívtok. Néha te nyersz, néha egyszerre kapjátok el a tekintetetek.

Sok időm van gondolkodni ilyenkor. Főképp ezekbe a gondolatokba engedek majd betekintést. A gondolatokat mindig indukálja valami. Általában az előadás amit hallgatok vagy a könyv amit olvasok, az emberek akikkel találkozom. Van, hogy az emlékeim törnek elő, vagy épp a jövőről merengek. Mostanában egyre többször elkapott a vágy, hogy megosszam veletek ezeket.

Biztattatok néhányan, hogy blogoljak. Eltelt pár hónap míg rászántam magam. Remélem jó lesz nekem, és jó lesz nektek is.

Isten hozott az asztalomnál!

5 megjegyzés :

  1. No, végre rászántad magad. Várom a folytatást. ;]

    Addig húzod-halasztod a Gyűrűk Urát, hogy be foglak előzni, ugyanis nálam Aragornék már régen üldözőbe vették az uruk-hai orkokat. :P

    VálaszTörlés
  2. Énis várom :)

    Nálam most tűnt el ismét Gandalf barátunk. De van egy olyan érzésem, hogy még találkozok vele.

    VálaszTörlés
  3. Na, ideje volt. A Gyűrűk Ura meg alapmű. Utána megpróbálhatod a Szilmarilokat is, de az keményebb dió. :D

    Én meg elkezdtem először a Jézus-szútrákat olvasni. Tetszetős. Írok majd róla valami okosat, de könyvismertetésben sosem voltam jó, mert képes lennék egy egész könyvnyi ismertetőt írni róla. :D

    VálaszTörlés
  4. na szép. blogolni van ideje de nekem a vendégcikkre nincs! irgum burzum!

    VálaszTörlés
  5. hát látod, hogy blogolni sincs ideje... :]

    VálaszTörlés