2011. szeptember 26., hétfő

Valahol a világ közepén

Jan Lievens, Study of an Old Man
Élt egyszer, valahol a világ közepén egy ifjú. Csodálatosan szép fiatalember volt. Külseje hibátlan, szíve érintetlenül és egészségesen dobogott. Mutogatta is mindenkinek: Nézzétek, senkinek nincs ennyire szép szíve, mint nekem!
Ahogy egyszer járt-kelt a városkában, szembe jött vele egy ráncos, görnyedt, szakállas öregember. Az ifjú elborzadt ahogy meglátta. És ami még rosszabb volt, az öregember szíve telis-tele volt szakadásokkal, hegekkel és még vérző sebekkel. Az ifjú hangosan felnevetett, majd fintorogva a körülöttük elsiető tömeghez fordult: Lám-lám! Ez az öregember képtelen volt vigyázni a szívére és ez az ocsmányság lett belőle. De nézzétek az enyémet!
Az öreg lassan felemelte tekintetét, és rekedtes hangján megszólalt: ...

Egy barátom története alapján :)

Várom a befejezéseiteket hozzászólásban!

7 megjegyzés :

  1. "Pont az ilyen öntelt, szeretetlen emberek miatt lett ennyi seb és heg a szívemen... Aki megnyitja magát mások felé, mer szeretni, az ezáltal sebezhetővé is válik."

    (Winchester)

    VálaszTörlés
  2. "Én vagyok a te jövőd!"

    vagy

    "Luke, I'm your father!"

    VálaszTörlés
  3. az én szívemen minden seb egy kapcsolatot,egy-egy embert jelent,azért olyan,mintha össze nem illő darabokból rakták volna össze,mert valahányszor beengedtem valakit a szívembe,adtam neki egy darabot.és ő is adott a övéből.de soha nem cserélném el az én toldott-foldott szívemet a te tökéletes szívedért...

    VálaszTörlés
  4. "Idióta!" - azzal még egy heg keletkezett a szívén. :-P

    VálaszTörlés
  5. Zsu árnyékszemélyisége2011. szeptember 29. 11:35

    fiam,neked még előtted van az élet..lehetőséged van megóvni a szíved a sérülésektől..nem vagyok biztos benne,hogy megéri ennyire kitenni magad a szeretet kockázatának,mint én tettem..a döntés a tiéd.

    VálaszTörlés