2013. október 14., hétfő

Hogyan lettem ateista? - Bevezetés

Több mint egy éve nem írtam ide, de ez az egy év eseményekben gazdag időszak volt. Többek között megszereztem az M.Sc. diplomám biológiából és pedagógiából, elköltöztem Romániából, új munkahelyet találtam, spirituális szinten pedig egy hatalmas változás ment végbe bennem. Bekövetkezett az, amitől tinédzser koromtól kezdve féltem, de úgy gondoltam kicsi arra az esély, hogy megtörténjen - hitetlenné váltam.

agnes-cecile: lines hold the memories

Elérkezett az emlékezés ideje. Újra végigjárom megtérésem, keresztény éveim és hitehagyásom állomásait. Ezeket pedig veled is megosztom kedves Olvasó, mert állomásról-állomásra visszajelzéseket szeretnék kapni, hogy a külső szemlélő nézőpontjából is ráláthassak a történetemre. Úgy tervezem, hogy több bejegyzés születik majd a belső sétám megállói során. A leírt történetek a saját történeteim, a szereplők olyan emberek, akikkel valaha kapcsolatba kerültem. Ha a blogtárs vagy/voltál, te is formáltál a bejegyzéseiddel. A történetek során álneveket használok majd, így sose tudhatod kiről van szó. Lehet, hogy magadra ismersz majd egyes szereplőkben, de arra kérlek úgy tekints rájuk, mint olyan személyekre akik átmentek az agyam szűrőjén, és az aktuális élethelyzetemen, érzelmi állapotomon múlt, hogy épp hogy éltem meg ezzel a szereplővel a kapcsolatot. Az emlékezetem pedig csak a számomra lényeges elemeket őrizte meg az adott helyzetből. Mikor visszajelzel, kérlek tartsd szem előtt a célom: szeretném tisztán átlátni az elmúlt 10 évet, beazonosítani a legfontosabb állomásait. Amit nem szeretnék azok rég lezárt, feleslegesnek ítélt viták újraélesztése.

A következő rész a megtérésemről szól majd, arról, hogy került egy zárkózott, magányos tinédzser egy szerető közösségbe.

5 megjegyzés :

  1. Na, erre igazán kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  2. Én is kíváncsi vagyok a folytatásra...
    Gyorsan utána is próbálok olvasni, hogy mi az, hogy evidencialista ateista, de lehet, hogy folytatásba ez kiderül? - no, meg, hogy mi alapján alakul ki ez a meggyőződés, egy volt(?) kereszténynél.

    VálaszTörlés
  3. és hol található a folytatás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2. rész - http://reggelizo.blogspot.hu/2013/10/hogyan-lettem-ateista-gyermekkor.html

      3. rész - hamarosan

      Törlés
  4. Mi van veled most? Nincs folytatása a blognak?

    VálaszTörlés